2011-09-19

Kategori: Hästar
2011-09-19 09:47:33
 
Det har varit en lugn helg. Är fortfarande förskyld och nu hostar jag också, men fortfarande ingen feber. Fredagen var lugn och i lördags jobbade jag och sen körde jag på fulla människor mellan sex and the city filmerna. I söndags trotsade jag förskylningen och åkte ut till hästarna. Mockade och red skrittleken med Quatar i padocken, vilket gick hur bra som helst.
Skrittleken går ut på att jag som ryttare sitter på hästen med långa tyglar och hästen får gå vart han vill i padocken så länge han skrittar. Leken är till för att hästen ska tänka själv och vi ska kunna lita på varandra.
Fördelen; Inga nervösa sammanbrott från hans sida.
Nackdelen; Han får gå vart han vill. Jag får bara ta tyglarna om han tänker äta gräs eller hoppa upp på banken och försöka ta sig ut, (vilket han gjorde men jag styrde ner honom, utan att han sket ner sig).
Vilket resulterade i en väldigt liten volt under väldigt många minuter av någon underligen anledning. Hur många varv han gick vet jag inte. Men jag fick tillslut hoppa av för höll på att svimma. Så Henke fick komma och hämta mig för vågade inte köra hem.

För er hästmänniskor som läser och inte fattar varför jag åker häst istället för att rida:
(Skrittleken är en av många lekar som man leker med hästar när man tränar horsemanship.)
Quatar har Malin och Lennart köpt i Spanien. Han var blivit illa behandlad och är skitnervös. När han kom till Sverige kunde dom inte ens rykta honom, så rädd var han. Nu har vi börjat rida honom och tar jag för häftig i tyglarna så blir han skitnervös och han tror han ska få stryk.


2011-09-16

Kategori: Mitt liv
2011-09-16 09:45:04
 
Ush! Fortfarande snorig. Helt omöjligt att ta febern med termometern i munnen när jag inte kan andas genom näsan. Jisses!

Gick hem tidigare från jobbet igår. Skippade yogan på kvällen och kollade färdigt på sex and the city istället. Sen började jag på en ny bok. Men idag tänkte jag göra ett nytt försök och hasa mig ner till Liza. Har ringt runt lite nu på morgonen och sökt jobb, men det går ingen vidare. Men det är väl klart. Allt i livet måste tydligen vara tufft. Jävligt tufft! Just nu går alla mina tankar till min vän. Min vän vars pojkvän/sambo nyligen dött. Fick reda på det igår och kunde inte sluta lipa. Har aldrig träffat honom, men tårarna rann för henne...

2011-09-15

Kategori: Klädval
2011-09-15 08:36:00
 

Våran febertermometer är dum. Jag är helt säker på att jag har feber. Men likförbannat visar den bara 36,8. ÅÅÅÅÅH! Halsen gör i alla fall inte ont längre. Men istället är näsan igentäppt och huvudet väger flera ton.


2011-09-14

Kategori: New things
2011-09-14 08:28:33
 
Varför är det ingen som sagt till mig att jag skrivit fel datum i rubriken två dagar i rad?? 11 istället för 09, (ändrat nu). Jag håller på att bli galen.

Vaknar upp idag med ont i halsen och snor i näsan. Toppen!





Nica, 599:-


2011-09-13

Kategori: Hästar
2011-09-13 08:46:18
 

Japp. Min dator har kommit tillbaka från farbror doktorn. Och han är hur frisk och kry som helst. Som en ny dator.
I sändags eftermiddag var jag som vanligt ute hos Malin. Bara några timmar innan jag kom, hade Lennart kommit hem från Spanien med två nya P.R.E ston. Tyvärr så är den ena jätterädd. Dom är inte så snälla mot dom där nere direkt. Efter att jag gosat och inspekterat dom var det dax att sitta upp på två av deras andra hästar. Varav en också var jätterädd när dom fick hem honom från Spanien. Och är forfarande, så det gäller att ta det lungt.








2011-09-12

Kategori: Parteey
2011-09-12 09:21:27
 
Hällde precis ut halva flingpaketet på golvet. UNDERBART!

I lördags kväll var jag och käkade på Bambu med Sofie och Kicki. Efter det drog jag till Martina och förfestade innan det blev Sigges för hela slanten.






2011-09-11

Kategori: Hästar
2011-09-11 10:48:43
 
Vaknade av att regnet piskade mot rutan. Jag var tvungen att sära på persiennerna och se vad de var frågan om. Fick lägga en kudde över örat. Sen så kunde jag somna om igen. Så gött, men vaknar man av att de regnar. Då är det illa.

Igår var Sofie äntligen hemma igen så jag hälsade på henne en sväng. Vi skulle rida på hennes mammas hästar. Men tyvärr hade den enas sko lossnat i hagen och han hade trampat snett på den. Så det var bara till att leka veterinär. Men lite rida blev det ändå. Vi fick turas om om unghästen. Tre år och precis inriden. Ingen riktig sadel kunde man ha på henne då hennes rygg var jättesvankig. Dåligt gick det, men roligt var det. Annorlunda att rida med vanligt träns med bett igen.




2011-09-10

Kategori: Mitt liv
2011-09-10 10:20:01
 
Guuuuud så skönt att vara ledig. Det är nästan för bra för att vara sant.

Igårkväll hade jag och Henke en riktigt myskväll. Tomat och mozzarella med färsk basilika till kvällsmat. Sen morot och gurkstavar med dipp, chips, godis, vindruvor, och choklad. Bara vräkte i mig. Vilket resulterade i att jag ville kräkas rakt ut sen. Som vanlig när det kommer till godsaker. I alla fall så kollade vi på idol somtidigt. Eller jag kollade och Henke spelade datorspel (??). Och, enligt idoljuryn är jag inte tondöv.


And you will allways be...

Kategori: Klädval
2011-09-09 15:27:00
 

2011-09-09

Kategori: Mitt liv
2011-09-09 08:44:32
 
Ska föra över alla bilder och lite grejer till min ipod. Min dator ska nämnligen till farbror doktorn idag. Han har blivit långsam, gammal och sjuk. Han ska födas på nytt!

Igår var det yoga igen då. Otroligt jobbigt och otroligt skönt. Somnade under den långa vilan. Hoppas jag inte snarkade eller ännu värre. Pratade i sömnen, för jag kommer ihåg att jag drömde något jävligt konstigt.


The world will never take you

Kategori: Klädval
2011-09-08 13:07:00
 

2011-09-08

Kategori: Mitt liv
2011-09-08 08:04:54
 
Hallllåååå????? Va är det för väder vi har här i Sverige egentligen??? Regn, regn, regn, regn och vi ni vad??? REGN!

Kollade på Bonde söker fru igår med Louise. Min gamla klasskamrat har tydligen skickat in ett brev till en av bönderna och ska nu vara med. Det tråkiga är då att det bara ska sändas på webben och inte på tv. Och jag försökte titta igår men jag fattade inte hur man gör! Hallå liksom? Hur kan dom göra så? Jag måste ju kolla när hon ska vara med. Varför kan dom inte sända det på tv då så alla kan kolla hur enkelt som helst. För webben är ju tydligen bara till för snilleblixtar.

2011-09-07

Kategori: Mitt liv
2011-09-07 08:47:55
 
Min dator är konstig. Visar hela skärmen fast på en mindre yta. Dags att kassera snart kanske?
Sen undrar jag VAD MITT PROBLEM ÄR??? Klockan stod på 6 i morse. När tror ni jag går upp. Halv åtta. HALV ÅTTA! Seriöst??? Och  vad är grejen med vuxna människor som stoppar in väskan under fleecejackan och tror dom kan gå ut ur butiken utan att någon (JAG) märker det. Han hade fan tänkt sno den. SNO DEN! Vad tänker människor med? Och folk som inte kan se skillnad på mitt och ditt har rösträtt. Fantastiskt!

Och det gick bra igår hos kiropraktorn.



2011-09-06

Kategori: Mitt liv
2011-09-06 08:43:06
 
Hallå va!
Klockan stod på sex i morse. Men jag kom inte upp förens halv åtta. HALV ÅTTA! Jag snoozade i 1½ timme. Herregud! Hur ska jag någonsin kunna ta mig upp ur sängen på morgonen om jag mot alla odds skulle få ett nytt jobb. Japp, jag letar nytt jobb. Där kom det.

Var hos Månica igår på massage. Inte nog med att jag körde fel när jag skulle dit. Hallå?? Hur många gånger har jag inte varit där liksom??? Det gjorde något så hädiskt ont också. Holy motherfucker! Trodde jag skulle stryka med. Men det känns i lite bättre i ryggen. Ska till kiropraktorn nu på morgonen också och kolla så allt säkert är rakt och så. Lika bra att göra något åt det så fort man känner minsta lilla. Så det inte går så långt som det gjorde i våras. Aouch!


Som sagt. Jag står nämnligen så rakt jag kan när jag tar bilder. Från i våras.

2011-09-05

Kategori: Hästar
2011-09-05 08:33:40
 


En fin vintrig bild på Lill som jag red igår. Hon påminner jättemycket om en annan shäck jag red när jag var yngre. Windy.

2011-09-04

Kategori: Mitt liv
2011-09-04 19:49:02
 
Hallå bloggen.
Lugn dag idag. Kvällen igår började med vin och sex and the city hemma hos mig med Louise och Lina. Sen drog vi vidare till Sigges. Helt okej kväll måste jag säga.

Idag har jag varit hos hästarna. Började med Lill i padocken. Malin har köpt hackamoore (stavning?) träns som hon rider med nu. Och oj säger jag bara. Behöver knappt göra någonting för Lill lyssnade för minsta lilla. Och jag har tydligen glömt hur roligt det är att jobba med hästen på det viset. Men jag får väl sota för det i morgon antar jag. Satt nämnligen i sadlen i två timmar. Efter Lill hoppade jag upp på Quatar. Ojojojoj! Guuuuud va roligt det var! :D

2011-09-03

Kategori: Mitt liv
2011-09-03 09:33:04
 
Hej bloggen!

Min dag börjar verkligen inte bra. Jag skulle göra iordning frukost för 20 minuter sen. Tror ni vi har någon mat hemma eller??? Jag har precis ätit två gamla bakeoff-frallor, två torra knäckebröd och en brödskalk. Japp. Det var allt. Ingenting att dricka förutom vatten i kranen, (och cola men vem gillar de egentligen, urk!). Och till lunch på jobbet så blir det väl ett äpple. För det har vi, ett äpple.

Igårkväll chillade jag med Louise. Kollade på sex and the city och bara tjötade. Men det blev sent ändå. Henke hade kompisar här till efter tolv. Och då är det ju ingen idé och försöka sova när ett gäng fulla människor försöker överrösta varandra när musiken spelar högt.

2011-09-02

Kategori: Mitt liv
2011-09-02 09:13:40
 
God morgon bloggen!

Sitter just nu och äter frukost och ska snart borsta tänderna. Jobba sen som vanligt. Skulle från början åkt till Stockholm i morgon, men det blir inte så längre. Och konstigt nog så är jag inte särskilt ledsen för det. Skönare att vara hemma, vara ledig och sova i sin egen säng. Slippa vara trevlig mot främmande människor. Japp, positiva jag ifarten. Längtar däremot till söndag. Då ska jag ut till Malin igen. Och eftersom Månis har flyttat, så ska jag börja rida någon av dom andra vilddjuren. Dock lite nervös som vanlig. Låg i sängen och fantiserade i morse, på tal om hästarna. Tänk om jag skulle trilla av och bryta benet. Jag skulle slippa gå till jobbet, får bara ligga hemma i soffan, äta chips och kolla på sex and the city. Henke måste hela tiden passa upp på mig. Jag skulle helt enkelt slippa bry mig. Sorgligt liv jag har som inte skulle bli ledsen om jag bröt benet en gång till. Dock är det inte värt det när jag tänker efter. Det blir ju helt omöjligt att pyssla om hästarna och rida.